Muizen in de spouwmuur
Hoe krijg je ze weg?
Als je muizen in de spouwmuur hebt, kun je niets dan problemen verwachten. De muizen gebruiken de muur als ‘uitvalsbasis’ en rennen door je woning of bedrijfspand rond, op zoek naar voedsel. Jij komt dan aangevreten voedsel, uitwerpselen en knaagsporen tegen. Hoe je muizen in de spouwmuur kan bestrijden? Je vindt hier een stappenplan met een slimme en deskundige oplossing.
Snel de muizen kwijt?
Hoe komen muizen in de spouwmuur?
Muizen komen in de spouwmuur door zich binnen te wurmen via allerlei gaten en kieren in de muur. Tenminste, dat is vaak de snelste weg, want soms komen muizen ook op andere manieren binnen. Via de zolder of een kruipruimte. Of gewoon door een open raam. Zijn de muizen eenmaal binnen? Dan zoeken ze naar plekjes waar ze kunnen nestelen. Een muizennest in de spouwmuur bouwen? Voor de muizen is dat ideaal, want in de muur zitten ze warm en veilig.
Welke problemen krijg je erdoor?
Stankoverlast
Het gebeurt wel eens dat een muis doodgaat in een spouwmuur. Dat is heel erg vervelend, want de muis gaat natuurlijk rotten. Op een gegeven moment ruik je dan ook een penetrante weeïge stank in je woning of bedrijfspand. Krijg die stank maar eens weg, want je kunt niet bij de muis komen. Laat staan dat je weet dat de stank van een muis in een spouwmuur komt!
Isolatieschade
Muizen knagen vaak aan spouwmuurisolatie en dat heeft verschillende redenen. Ze maken plaats voor een eigen nest én ze hebben meteen materiaal om dat nest te bouwen. Dat de schade aan de spouwmuurisolatie ook gevolgen heeft voor je energierekening: dat zul je vast begrijpen. Tel daar schimmelgroei in de muur bij op en je hebt zelfs een extra probleem.
Hoe bestrijd je muizen in de spouwmuur?
Muizen in de spouwmuur zijn zeer lastig te bereiken, dus ook lastig te bestrijden. Een muur uitboren wil je niet en de muizen vluchten vooral verder het gebouw in. Het enige wat je kunt doen, is vallen zetten. Dit doe je op plekken waar muizen vaak lopen of eten. Maar wat voor soort val wil je gebruiken?
Kies je voor een inloopval?
Maak de val een beetje ‘knus’ met snippers en vergeet het lokaas niet. De muis komt naar binnen, eet van het lokaas en het deurtje slaat achter hem dicht. De muis weer vrijlaten? Dat doe je op minstens een kilometer afstand van je woning.
Kies je voor een klapval?
Met een klapval kan het deurtje op de muis zelf klappen. Als zijn staart of poot hieronder bekneld raakt, lijdt het diertje verschrikkelijk. Optie één is dus verreweg beter als je de muis op een diervriendelijke manier wilt vangen.
Kun je met goedkope vallen het muizenprobleem volledig oplossen? Dat is nog maar de vraag. Want als er veel muizen in je woning of bedrijf zitten, moet je veel vallen plaatsen. Bedenk ook dat muizen zich heel snel voortplanten: jonkies zijn namelijk al binnen drie weken geslachtsrijp. Daar valt in een paar weken tijd niet tegenop te vangen! Wat dacht je dus van de hulp van een professionele bestrijder?
De werkwijze van een expert
De bestrijder voert eerst een inspectie uit
Is er echt sprake van muizen in de spouwmuur? Waar zorgen ze precies voor schade? En hoe zijn de muizen binnengekomen? De expert onderzoekt dit allemaal eerst.
De expert maakt een plan van aanpak
Zodra de bestrijder een goed beeld heeft van het probleem, stelt hij een plan van aanpak op. Hierin staat hoe hij de muizen gaat aanpakken en wat dit precies kost.
De expert overlegt met jou
Ga jij akkoord met het plan van de bestrijder en met de prijs? Dan gaat hij snel aan de slag. Mogelijk begint hij dezelfde dag nog. Anders maken jullie samen even nieuwe afspraken.
De muizen in de spouwmuur worden aangepakt
De bestrijder plaatst klemmen op strategische plekken. Of hij gebruikt muizengif. Een combinatie van deze twee methodes is mogelijk. Ook brengt de expert wering aan tegen muizen in de spouwmuur. Om te voorkomen dat ze nog eens terugkeren.
Advies en nazorg
Bij een heftige plaag duurt het misschien een paar weken voor alle muizen in de spouwmuur weg zijn. Maar dát de muizen zullen verdwijnen, is gegarandeerd!
Muizen in spouwmuur verwijderen
Waarom werkt wering zo goed?
Hoe meer gaten, kieren en spleten in muren, vloeren, plafonds of daken gedicht kunnen worden, hoe minder kans op muizen. Deze knaagdiertjes zijn namelijk erg flexibel: ze wurmen zich al door openingen van slechts anderhalve centimeter. Gelukkig kan de muizenbestrijder met allerlei materialen gaten dichten, bijvoorbeeld met kit, staalwol of aluminium. Hierdoor komen er geen muizen meer binnen en verklein je ook de kans op ander ongedierte.
Hulp nodig bij muizen in de spouwmuur?
Muizen in een spouwmuur hoor je wel, maar je ziet ze amper. Wat je wél ziet, is de schade die ze aanrichten. Zitten er muizen in je spouwmuur en wil je ze zo snel mogelijk kwijt? Of heb je andere vragen over de diensten van onze expert? Bel dan ons nummer of vul het aanvraagformulier in. Dit verplicht je tot niets! Je komt dan in contact met een deskundige muizenbestrijder uit je eigen regio.
Onze muizenbestrijders
Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van muizen te maken
Plaats een aanvraag