Muizen bestrijden

Jouw ideale stappenplan

Zelf muizen bestrijden, maar je weet niet hoe? Los het op met dit stappenplan! Dit is ideaal voor jou, zeker als de muizen iedere dag voor schade en vervuiling in je woning zorgen. Kapot gebeten verpakkingen en diepe knaagsporen in het meubilair? Vloeren en kastjes vol muizenpis en keutels? Jij bent helemaal klaar met deze ellende, daarom wil je vandaag niets liever dan actie ondernemen!

Direct naar professioneel muizen laten bestrijden

Snel de muizen kwijt?

24/7 contact bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 8502
muizen-bestrijden

Stap 1

Onderzoek waar de muizen vandaan komen

Muizen komen binnen via allerlei gaten en kieren in muren of vloeren. Ga dus eerst eens op onderzoek uit: waar kruipen muizen makkelijk doorheen? Vaak vind je openingen in kelders of op zolders en de muizen verstoppen zich graag in die ruimtes. Verkeert je woning sowieso al in slechte staat, dan raden we je aan om direct te beginnen met stap 3.

stap_1

Stap 2

Onderzoek waar muizen op af komen

Muizen zijn dol op eten. Vers of rot? Dat maakt ze niet uit. Ze duiken in keukenkastjes of in hoopjes afval en het feest kan beginnen! Zéér verstandig is dus om alles op te bergen wat eetbaar is. Start met je eigen voedsel: berg het op in dozen van hard materiaal. Het afval berg je op in goed gesloten afvalbakken. Poets tegelijkertijd ook vloeren en (werk-)oppervlakken, want muizen ruiken zowel zichtbare als onzichtbare restjes. Kortom: hoe schoner en netter je woning, hoe minder kans op muizen!

stap_2

Stap 3

Breng wering tegen muizen aan

Dicht zoveel openingen in je woning om te voorkomen dat er (meer) muizen binnenkomen. Maak ze bijvoorbeeld dicht met staalwol, pannensponzen of aluminium-platen. Zorg er in ieder geval voor dat je geen materiaal gebruikt waar muizen makkelijk doorheen bijten. Houd ventilatie-openingen en stootvoegen wel open: gebruik hiervoor gaas of bijenbekjes. Roosters voor de openingen plaatsen is ook mogelijk, maar zorg voor een model waarbij de muizen niet door de spijltjes glippen.

stap_3

Stap 4

Zoek een geschikt bestrijdingsmiddel

Je hebt je woning gedicht, maar hoe bestrijd je de muizen die al aanwezig zijn? Voor muizen zijn er verschillende bestrijdingsmiddelen te koop: online, in een dierenwinkel of bouwmarkt. Je hebt dan een keuze uit de volgende mogelijkheden:

  1. Lokdoosjes met gif
  2. Muizenvallen (klemmetjes)
  3. Ultrasone apparaten tegen muizen

Let op: bij muizen in de tuin mag je nooit met giftige middelen, zoals korrels, in de tuin werken. Dit om vergiftiging van andere dieren en doorvergiftiging tegen te gaan. Muizen worden immers soms door andere dieren opgepeuzeld. Beter is dus om klemmen te plaatsen voor muizenbestrijding buitenshuis.

Heb je liever een ultrasoon apparaat om muizen te bestrijden? Dit soort apparaten zenden een geluid uit waar muizen niet tegen kunnen. Ze vluchten dan weg. De vraag is echter waar de muizen dan terechtkomen. Bovendien is het nog niet voldoende wetenschappelijk bewezen dat ultrasone apparaten ook echt effectief zijn.

stap_4

Stap 5

Plaats de huismiddeltjes tegen muizen op slimme plekken

Gebruik je lokdoosjes met daarin giftige korrels? Plaats de doosjes op plekken waar muizen vaak lopen. Doe dit ook als je muizenvallen gebruikt, maar plaats daar wel eerst geschikt lokaas in. Vette en suikerrijke producten doen het goed: denk aan pindakaas of stukjes koek of spek. Tot slot: wat je ook plaatst om muizen te bestrijden, zorg dat je handschoenen draagt. Muizen vermijden namelijk vallen als ze daar de geur van mensen op ruiken. 

stap_5

Stap 6

Controleer muizenvallen regelmatig

Controleer regelmatig de lokdoosjes of klemmen. Vind je een dode muis, verwijder deze dan direct. Muizenbestrijding is echter een kwestie van een lange adem hebben. Zo vang je in één week misschien een paar muizen, maar in diezelfde week ontstaan net zo goed een paar nieuwe nesten. Houd er ook rekening mee dat je bij een heftige muizenplaag véél vallen moet zetten en dat kost, helaas, aardig wat geld.

stap_6

Zelf muizen bestrijden ondoenlijk?

Neem een bestrijder in de arm

Met doe-het-zelf middelen ben je vaak weken tot maanden bezig om alle muizen in je woning te bestrijden. Dreigen de muizen de strijd te winnen? Schakel dan een professionele muizenbestrijder in. Met speciale bestrijdingsmiddelen zorgt hij ervoor dat de muizen verdwijnen. Via Muizenkwijt heb je snel contact met een lokale expert. Pleeg hiervoor een belletje of stuur hem een mail via het contactformulier. 

085 - 029 8502

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
2327  beoordelingen
Professional illustratie

Neem direct contact op!

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder