Muizen bestrijden

Muizen bestrijden door met een bezem op ze te slaan? Dat zal niet veel zoden aan de dijk zetten. Muizen zijn namelijk vliegensvlug en ze houden zich goed verstopt. Heb je te maken met een beschermde muizensoort, dan mag je ze zelfs helemaal niet doden. Hulp nodig bij muizen bestrijden? Maak een begin met onze tips. En als de nood echt hoog is? Dan maak je gewoon een afspraak met onze enthousiaste muizenbestrijder!

Snel weer vrij van een muizen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende muizenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 8502

Dit moet je weten! 

  • Muizen bouwen snel resistentie op tegen gif!
  • Zelf muizen bestrijden werkt alleen bij weinig muizen in de omgeving.
  • Bij grote plagen is hulp van een specialist niet weg te denken.

Muizen zelf bestrijden?

5 tips met huismiddeltjes

Welke huismiddeltjes helpen tegen muizen en op welke manier? Dit wil je graag weten als er veel muizen in je woning rondrennen. Nu is het zo dat bedrijven in Nederland altijd verplicht zijn om een ongediertebestrijder in te schakelen bij ongedierte. Die mogen ons dus meteen bellen. Gaat het om muizen in je woning? Deze tips helpen je om het aantal muizen (op zijn minst) te beperken.

 

1. Muizen verdelgen met gif

Bepaalde muizenlokdoosjes bevatten een giftig lokaas. De muis wordt aangetrokken door de geur en klimt in het doosje. Het beestje eet van het gif en staat zo weer buiten. Binnen een week sterft het aan inwendige bloedingen. Een groot nadeel van deze methode: de vergiftigde muis sterft vaak op een  plek, zoals in een muur of vloer. En daar merk je pas iets van als je de ontbinding ruikt...

2. Muizenvallen zettenmuizen klapval

Muizenvallen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Je plaatst de gekozen vallen in een ruimte waar veel muizen komen. Op de vallen plaats je aantrekkelijk lokaas, zoals kaas, spek of pindakaas. Trapt de muis in de val, dan is het snel bekeken. Een nadeel: een muis kan verkeerd terechtkomen in de val. Deze is dan niet op slag dood.

3. Muizen bestrijden geluid

Ultrasone apparaten die een geluid tegen muizen uitzenden zijn best populair, ook al zijn ze (nog) niet bewezen effectief. Je steekt het apparaat in het stopcontact, in een ruimte waar muizen graag komen. Je zet het apparaat aan en de muizen blijven weg. Althans, dat is de bedoeling.

4. Huismiddeltjes tegen muizen (op naar de voorraadkast!)

Muizen schijnen een hekel te hebben aan de geur van munt. Plaats dus muntplantjes of blaadjes in een ruimte waar muizen komen en wacht af. Wil je een sterkere geur? Gebruik dan eucalyptusolie. Bloemsuiker en kalk (gips) in huis? Meng één deel kalk en één deel suiker met elkaar in een potje. Voeg er wat water aan toe zodat het een pasta wordt. Zet het mengsel neer op een plek waar muizen goed bij kunnen. 

muis in val

 

5. Diervriendelijk muizen bestrijden

Muizen bestrijden en niet verdelgen. Dus geen muis doden. Hoe doe je dat? Je zet een diervriendelijke muizenval met lokaas neer om ze te kunnen  verwijderen. De val klapt achter de muis dicht en klaar is Kees. Laat de gevangen muis los in de vrije natuur, maar wel op ruim een kilometer afstand van je woning. Gefeliciteerd, nu heb je nog minstens honderd muizen te gaan!

De werkwijze van de muizenbestrijder

Onze doeltreffende werkwijze

Op deze manier ben je snel van je muizenplaag af!

Muizen buiten bestrijden

Wat mag en wat niet?

Voor het bestrijden van muizen buiten een woning of bedrijf gelden een paar specifieke regels. De allerbelangrijkste is dat je buiten geen gif tegen muizen mag gebruiken. Dat is namelijk heel slecht voor andere dieren en voor het milieu. Een muis kan ook van het gif eten en daarna opgegeten worden door een ander dier. Dit noem je ‘doorvergiftiging’ en dat komt relatief vaak voor. Beter is om daarom alleen klemmen te zetten voor muizen buiten.

Speuren naar muizen die binnen leven

Waar let je op?

Wat hoor je en wat zie je? Muizen komen vaak voor in keukens, kruipruimtes, spouwmuren of zolders. Misschien zie je uitwerpselen langs de muren en in kastjes. Ruik je een ammoniakachtige geur? Dat komt mogelijk van muizenurine. Raak uitwerpselen of urine nooit met blote handen aan, want die kunnen schadelijke bacteriën en virussen bevatten. 

Het is ook mogelijk dat je op verschillende plekken knaagsporen aantreft. Bijvoorbeeld op voedselverpakkingen, tapijten of meubels. Muizen knagen graag aan harde materialen, zoals hout of plastic. Dat doen ze om hun snelgroeiende tandjes op lengte te houden. Kom je aangevreten voedsel tegen? Gooi dit direct weg. Knagen de muizen zelfs aan elektriciteitskabels? Wees dan extra alert, want een brand kan zo ontstaan.

Kosten muizen bestrijden

Het is niet leuk om geld te moeten uitgeven aan professionele muizenbestrijding, maar zelf muizen verwijderen is eigenlijk niet te doen. Deze knagers planten zich namelijk snel voort. Vang je er twee, dan komen er binnen de kortste weer tien bij. Door hulp hiervoor in te schakelen besteed je het geld beter dan aan allerlei huismiddeltjes. De muizenbestrijder vertelt je alles over de aanpak en de kosten. Maar dan moet hij het probleem eerst zelf even onderzoeken. De volgende punten bepalen namelijk zijn werkwijze en het totaalbedrag op je factuur.

  • De ernst van het probleem (het aantal aanwezige muizen)
  • De gekozen bestrijdingsmethode
  • De bestrijdingsmiddelen en mogelijk ook de materialen voor wering
  • Het aantal keer dat de bestrijder langs moet komen
  • Het aantal uren voor inspectie en bestrijding 

Weet de muizenbestrijder genoeg, dan bespreekt hij zijn plan met jou. Je hoeft alleen nog maar je akkoord te geven. Bel of mail ons en je lokale bestrijder zorgt voor de rest!

085 - 029 8502

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
2067  beoordelingen
Professional illustratie

Plaats een aanvraag

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder