Muizen in de keuken

Zó verdwijnen ze

Muizen in de keuken zijn een nachtmerrie. Voor je hele gezin of personeel (als je een bedrijfskeuken hebt). Want de muizen kruipen in elk kastje en knagen aan alles wat eetbaar is. Hoewel? Ook niet eetbare voorwerpen knagen ze met gemak aan, zoals houten pollepels, plastic eetgerei of keukenstoelen. Dit vandalisme stoppen? Een einde maken aan alle stress? Spit al deze praktische tips eens door en kom tot een oplossing!

Snel de muizen kwijt?

24/7 contact bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 8502
muizen-bestrijden-keuken

Schade door muizen in de keuken

Wat voor schade richten muizen in de keuken aan? Met hun speeksel, urine en uitwerpselen verspreiden ze vaak ziektekiemen. Aangetast voedsel gooi je dus altijd weg! Daarnaast knagen muizen voortdurend aan textiel, voorwerpen en meubels. Dat doen ze om hun tandjes kort te houden, want die groeien heel snel. Genoeg materiële schade dus, maar wat te denken van psychische schade? Als je al doodsbang bent voor muizen? Je durft je eigen keuken niet meer in en ook ‘s nachts doe je geen oog dicht. Verschrikkelijk!

Signalen van muizen in je keuken

Muizen in de keuken zie je niet snel, maar ze zijn er wel! De beestjes laten namelijk altijd sporen achter en juist aan die sporen kun je ze herkennen. Maar op welke signalen moet je precies letten als je vermoedt dat het ongedierte jouw ‘territorium’ inpikt?

 

Knaagsporen op verpakkingen

Muizen knagen plastic verpakkingen met voedsel makkelijk open. Vaak zie je dat er een hoekje is afgeknaagd en dat de inhoud er slordig verspreid naast ligt.

Muizenkeutels en urine

Muizen produceren hagelslag-vormige keutels. Die vind je langs de wanden (want muizen lopen vaak langs muren) en in je keukenkastjes. Op diezelfde plekken vind je vaak ook urine. Dit ruikt heel sterk: als een scherp zuur.

Sporen van buiksmeer

Op de vloer, op kastjes of tegen balken kom je mogelijk bruine, vettige sporen tegen. Dit kan buiksmeer van muizen zijn. Ze verspreiden het terwijl ze lopen.

Knaagsporen op voorwerpen en meubels

Muizen knagen regelmatig aan voorwerpen of meubels van stof, hout of plastic. Mogelijk kom je dus sporen van lange tandjes tegen op kookgerei, tafelpoten of tapijten.

Levende en dode muizen

In de keuken stuit je misschien op een dode muis. Of je betrapt een levend exemplaar in de fruitschaal. Dit is natuurlijk het ultieme bewijs dat er muizen in of rond je keuken aanwezig zijn. Helaas!

signalen-muizen-in-de-keuken

Wat te doen tegen muizen in de keuken?

5 praktische tips

Tegen muizen in de keuken is iets te doen. Als je maar weet hoe. Daarom staan hier vijf tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Loop ze even door en maak alvast een boodschappenlijstje. En als je er niet uitkomt, helpt een bestrijder je graag met een nóg snellere oplossing.

 

tips-muizen-in-keuken

 

 

Berg eten op harde blikken of dozen

Muizen knagen met gemak plastic verpakkingen open. Berg je eten daarom op in blikken of dozen van hard plastic of metaal. Doe dit ook met diervoeder.

 

Ruim afval meteen op

In vuilnisbakken liggen genoeg restjes en de geur trekt muizen aan. Laat afval sowieso niet slingeren, maar berg het goed op in een dichte bak. Laat het ook zo snel mogelijk afvoeren.

 

 

Laat de vaat nooit staan

Op gebruikte bordjes, pannen en bestek zitten soms nog restjes. Waarom zouden de muizen daar niet op afkomen? Was de vaat daarom meteen af na een maaltijd.

 

Plaats valletjes in en rond de keuken

Met bepaalde vallen kun je muizen op slag doden of levend vangen. Plaats de val naar keuze op een plek in of rond de keuken waar de muizen vaak langskomen en wacht af.

Dicht openingen in muren of vloeren

Muizen maken gebruik van veel openingen in muren of vloeren om ongezien ergens binnen te dringen. Loopt daarom allerlei gaten en kieren na in je keuken en kijk of je die kunt dichten.

Hoe komen muizen in de keuken?

De oorzaken op een rij

  1. Muizen vinden veel warmte en voedsel in een keuken. Vooral in de winter.
  2. Vogelvoer trekt muizen aan. De weg naar je keuken is dan ook zo gevonden.
  3. Ook afval trekt muizen aan. Vooral als dat onbedekt ligt verspreid.
  4. Poets je zelden je keuken? Of je hele woning of bedrijf? Dat is ideaal voor muizen.
  5. Heb je een bedrijf dat met voedsel werkt? Misschien zaten er muizen in een partij met aangeleverde producten.
oorzaken-muizen-in-keuken

De werkwijze van de muizenbestrijder

Onze doeltreffende werkwijze

Op deze manier ben je snel van je muizenplaag af!

Muizen in de keukenkastjes voorkomen

Hoe voorkom je nu dat muizen in je keukenkastjes terechtkomen? Als je bovenstaande tips nog eens doorneemt, dan heb je al oplossingen. Want het allerbelangrijkste is dat je het muizen onmogelijk maakt om bij het voedsel te komen. Daarnaast moet je voorkomen dat ze zich overal kunnen verstoppen. Voedsel goed opbergen en wering aanbrengen zijn dus al twee heel belangrijke stappen in de strijd tegen de muizen in je keuken.

 

Muizen achter keukenblok: zijn die echt onbereikbaar?

Muizen verstoppen zich vaak achter een keukenblok, of onder een oven of koelkast. Ze willen namelijk niet door jou gevonden worden. En soms liggen er op die plekken zelfs muizennesten. Dat is ook niet wenselijk natuurlijk. Maar of de muizen echt onbereikbaar zijn? Een professionele bestrijder heeft daar gerichte oplossingen voor, maar dan moet je hem wel even bellen of mailen. 

Hulp en advies nodig bij muizen in de keuken?

Als je muizen in de keuken hun gang laat gaan, kom je ze op den duur elke dag tegen. Je moet dan meer voedsel weggooien en de knaagsporen op je spullen en meubels nemen alleen maar toe. Een definitief einde maken aan deze ellende? Via ons kom je rechtstreeks in contact met een plaatselijke, ervaren muizenbestrijder. Bel of mail hem voor een afspraak en geen muis durft je keuken nog te betreden.

contact-expert-muizen-in-keuken

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
2607  beoordelingen
Professional illustratie
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder