Kosten muizen bestrijden
Je hebt een muizenprobleem en daar wil je meteen van af. Je komt immers elke dag aangevreten voedsel en voorwerpen met knaagsporen tegen. Overal liggen keutels en je doet 's nachts geen oog dicht. Je bent misschien zelfs doodsbang voor muizen, dus het wordt hoog tijd om een lokale bestrijder in te schakelen. Maar wat kost professionele muizenbestrijding? Hier staan alle details over de kosten én we geven je een aantal vrijblijvende tips.
Geen haast? Vraag een offerte aanSnel de muizen kwijt?

Kostenopbouw muizenbestrijding
Professioneel muizen bestrijden is maatwerk, dus de prijs kan per opdracht verschillen. Er zijn dan ook een aantal dingen die de prijs beïnvloeden. Die worden duidelijk als jouw lokale bestrijder de plaag onderzoekt. Denk hierbij vooral aan deze zaken:
- De middelen die de bestrijder moet gebruiken
- Het aantal behandelingen
- De arbeidskosten (per uur)
Hoe ernstiger de plaag, hoe meer behandelingen nodig zijn. Houd hier dus alvast rekening mee. En wil je dat jouw lokale vakman in de avond, in de nacht of in het weekend langskomt om muizen te bestrijden? Voor werk op die tijden rekent hij altijd een toeslag. Benieuwd naar jouw definitieve prijs? Bel via Muizen Kwijt met jouw plaatselijke expert en spreek meteen met hem af!

Hoe werkt muizen bestrijding?
Professionele muizenbestrijding start altijd met een inspectie. De bestrijder stelt je natuurlijk eerst wat vragen en gaat daarna op onderzoek uit. Antwoorden op deze vragen krijgen is namelijk heel belangrijk:
- Wat voor soort ongedierte is het? Mensen zien muizen immers vaak aan voor ratten.
- Om wat voor soort muizen gaat het? Buiten huismuizen zijn alle andere soorten beschermd.
- Wat voor schade richten de muizen aan of hebben ze al aangericht?
- Waar zitten de muizen dus?
Als de bestrijder genoeg weet, kiest hij voor een geschikte methode om het ongedierte aan te pakken. Je krijgt dan een goede uitleg over de werkwijze en de kosten worden meteen duidelijk. Een veelgebruikt bestrijdingsmiddel is de klem. Hierin legt de bestrijder lokaas (met of zonder gif). Hoe hij uiteindelijk tot een succesvolle bestrijding komt? Strategische plaatsing van klemmen én aanbreng van wering.
Rodenticide is een giftige stof, speciaal ontworpen voor lastige knaagdieren. Eet een muis van het gif, dan sterft het binnen een week aan inwendige bloedingen. Rodenticide mag alleen gebruikt worden voor bestrijding van muizen binnenshuis, niet voor muizen in de tuin.
Voor muizenbestrijding in een woning of in een tuin mag de bestrijder altijd klemmen met lokaas gebruiken. Hij plaatst die op plekken waar de muizen het vaakst opduiken.
Heel belangrijk in de strijd tegen de muizen is het aanbrengen van wering. De expert dicht dan zoveel mogelijk gaten en kieren in een woning om te voorkomen dat muizen naar binnen glippen. Daarnaast krijg je als klant altijd gepaste adviezen: poets je voldoende, berg je voedsel goed op en laat je geen afval slingeren? Muizen komen namelijk af op voedsel en vuil.

Veelvoorkomende problemen met muizen
Een kleine of juist grote muizenplaag brengt altijd kopzorgen met zich mee. In de eerste plaats omdat muizen altijd snel voor nakomelingen zorgen. Een wijfje werpt per jaar zes tot tien keer jonkies. Reken op drie tot zeven muisjes per keer. Die zijn na twee maanden al in staat om zelf voor nakomelingen te zorgen. En nee, dat voorspelt nooit veel goeds! Kijk maar eens naar de problemen die muizen met zich meebrengen...
- Muizen zijn altijd op zoek naar eten. Alle soorten etenswaren (vers of rot) worden aangetast.
- Muizen knagen ook kleine gebruiksvoorwerpen en meubels kapot.
- Muizen laten overal urinevlekken en uitwerpselen achter. En een nare stank, natuurlijk!
- De beestjes knagen soms ook elektriciteitskabeltjes door. Levensgevaarlijk.
- Als je met muizen (of hun ontlasting) in aanraking komt, kun je heel ziek worden.

De werkwijze van de muizenbestrijder
Onze doeltreffende werkwijze
Op deze manier ben je snel van je muizenplaag af!
Hoe kan je het beste muizen bestrijden? 5 tips
Wie last van muizen heeft, wil vaak ook zelf graag muizen bestrijden. Begrijpelijk, maar wat kun je gebruiken tot de bestrijder langskomt voor een definitieve oplossing? Bekijk deze 5 tips.
|
Verjaag muizen met ultrasone geluiden Online kun je een ultrasoon apparaat kopen dat een geluid uitzendt waar muizen niet tegen kunnen. Ga naar een ruimte waar je vaak muizen ziet en zet daar het apparaat aan. |
|
Dicht zoveel mogelijk openingen Als je muizen in huis wilt tegenhouden, moet je zelfs de kleinste gaten en kieren dichten. Check daarom even alle muren, vloeren en plafonds. |
|
Zet muizenvallen neer Leg iets lekkers in de muizenval, zoals pindakaas. Plaats meerdere vallen in ruimtes waar je muizen vaak tegenkomt. |
|
Gebruik liever geen gif, zeker niet buiten Muizengif kan een muis immuun maken voor gif. En dat gebeurt vooral als je het beestje teveel van het spul voert. Het spul buiten plaatsen om muizen te bestrijden is zelfs verboden, want je kunt er andere dieren mee doden. Bovendien is het slecht voor het milieu. |
|
Berg voedsel meteen goed op Een muis knaagt zó door plastic verpakkingen heen om bij eetbare producten te komen. Los dit op door de producten te bewaren in harde, goed af te sluiten containers. Denk aan blikken, bussen of dozen. Vergeet niet om het eten van je huisdieren ook zo te beschermen! |
Muizen zijn te voorkomen... met deze tips
Goed nieuws. Een ongedierteprobleem, zoals overlast van muizen, is te voorkomen. En zoals je wel begrijpt: wie muizen op tijd tegenhoudt, is ook geen kosten kwijt aan ongediertebestrijding. Dat klinkt goed, nietwaar? Ga dus ook zeker aan de slag met deze adviezen.
- Maak zoveel mogelijk gaten en kieren dicht.
- Laat afval nooit slingeren, ook niet in de tuin.
- Bescherm eetbare producten door ze goed afgesloten op te bergen.
- Strooi niet met vogelvoer buiten als er al muizen zijn gesignaleerd.
- Poets regelmatig. Goede hygiëne voorkomt namelijk meer ongedierte dan alleen muizen!
Kosten besparen op muizenbestrijding
Hoe bespaar je zoveel mogelijk op het bestrijden van muizen? Je hebt de professional namelijk hard nodig als de beestjes dag en nacht aan spullen knagen en ruimtes vervuilen, maar je wilt niet tot de maximale prijs komen voor een oplossing. Geen nood. Muizen Kwijt denkt namelijk alvast met je mee met deze vijf bespaartips.
- Hebben je buren ook last van muizen? Als je gezamenlijk een bestrijder inschakelt, krijg je vaak korting op de behandelingen.
- Help de bestrijder een handje met muizen bestrijden! Houd ruimtes schoon en berg voedsel (ook diervoeder) goed op zodat je de beestjes niet aantrekt.
- Heb je last van andere soorten ongedierte? Als je de bestrijder alle beestjes tegelijk laat behandelen, heb je kans op korting.
- Ga niet zomaar zelf aan de slag met het bestrijden van muizen. Doe-het-zelf middelen leveren vaak geen optimale resultaten. Bovendien zijn ze soms prijzig.
- Kies altijd voor een lokale ongediertebestrijder. Dit scheelt tijd en dus ook geld. Via Muizen Kwijt maak je snel en eenvoudig contact met een expert uit je eigen regio.
Kosten muizen bestrijden weten?
Bel nu met jouw lokale bestrijder
Last van muizen en wordt het je teveel? Hoe langer je wacht met een professionele oplossing, hoe meer problemen muizen veroorzaken. Vind de beste lokale bestrijder via Muizen Kwijt! Wij beschikken namelijk over een landelijk breed netwerk van gediplomeerde, lokale ongediertebestrijders. Bel of mail vandaag al voor een afspraak en vraag meteen naar de kosten. Hierna wijst alles zich vanzelf!
