Muizen op zolder

Muizen op zolder zorgen voor schade en stress. ‘s Nachts hoor je vreemde geluiden in muren of vloeren. Kijk je op zolder, dan kom je aangevreten kleding, papieren en dozen tegen. De houten balken en het isolatiemateriaal? Ook daar is aan geknaagd. De stoom komt bijna uit je oren! Wat te doen dus, tegen muizen op zolder? Hier zijn wat goede tips en… er staat al een bestrijder op jou te wachten.

Snel de muizen kwijt?

24/7 contact bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 8502

Hoe komen muizen op zolder?

In de winter krijgen de muizen het zwaar te verduren. Ze komen niet makkelijk aan voedsel en warme schuilplaatsen zijn ook schaars. De muizen gaan op zoek en komen op een gegeven moment in woningen of bedrijven terecht. Dit zijn walhalla’s voor ze, want ook mensen houden van warmte en voedsel. Een klein kiertje in een muur of dak en de muizen ‘persen’ zich één voor één je zolder in.

Wat doen tegen muizen op zolder?

3 tips én waarschuwingen

Hoe meer muizen op zolder, hoe meer storende voorvallen je meemaakt. Want vooral ‘s nachts maken ze lawaai als ze in en over muren of vloeren racen. Op dat moment lig je in bed en je kunt er niet van slapen. Misschien ben je zelfs doodsbang? Wanneer je dit punt bereikt hebt, ga je snel naar een winkel voor lokdozen en muizenvallen. Maar of die doe-het-zelf middelen echt de oplossing bieden? We hebben onze bedenkingen.

 

Muizenvallen op zolder

Met muizenvallen (bedekte of onbedekte klemmen) vang je muizen dood of levend. Plaats die vallen op zolder en controleer regelmatig of er muizen in zitten. Zorg er intussen ook voor dat kinderen en huisdieren niet bij de vallen kunnen komen.

muizenval-op-zolder

Ultrasoon apparaat op zolder

Ook te koop: apparaten die een ultrasoon geluid uitzenden om muizen op zolder te verjagen. Je steekt het apparaat in het stopcontact en je wacht af. Waar de muizen dan naartoe gaan? Niemand die het weet, maar hopelijk belanden ze niet in je keuken. De werking van dit soort apparaten is bovendien niet wetenschappelijk bewezen.

Lokdoosjes op zolder

In muizenlokdoosjes zit een giftig lokmiddel. De muis eet ervan en sterft binnen een week aan inwendige bloedingen. Het duurt dus vrij lang voor je echt van de muis af bent. En wat nog erger is? Muizen worden relatief snel immuun voor het gif.

lokdoosjes-op-zolder

De werkwijze van de muizenbestrijder

Onze doeltreffende werkwijze

Op deze manier ben je snel van je muizenplaag af!

Bestrijding op zolder

Met muizen op zolder kun je lang bezig zijn. Je vangt er misschien twee, maar je komt er later nog twintig tegen. In dit hele tijdsbestek planten muizen zich nog een aantal keren voort en spreek je zo van 100 muizen. Nee, dan kun je maar beter een ervaren muizenbestrijder vragen. Die heeft gegarandeerd een betere oplossing! Neem via ons contact op met een expert die in jouw woonplaats actief is. Dit kan per telefoon of per mail. 

Schade op zolder

Schade door muizen op zolder: dat komt vaak voor. Maar hoe vaak kom jij op zolder? Niet elke dag, durven we te wedden, Tenzij je daar je ‘mancave’ hebt opgebouwd. En is het soms een rommeltje op zolder? De muizen hebben dan volop mogelijkheden om zich ergens in te nestelen. Ze zitten misschien tussen de houtsnippers van een oud kerstpakket of ze woelen rond in oma’s oude lappenmand. Extra nestmateriaal nodig? Ze bijten vrolijk reepjes van je trouwjurk af. Of ze knagen je tijdschriftencollectie aan flarden voor een beetje papier.

Schade aan isolatiemateriaal

Andere schade door muizen op zolder? Ze knagen vaak aan isolatiemateriaal. Bijvoorbeeld om ruimte te maken voor een nest, als dat nest in een muur van de zolder zit. Of omdat ze gewoon meer nestmateriaal nodig hebben. Dit ga je op den duur merken, als je de factuur aanklikt van je energierekening, bijvoorbeeld.

Schade door vervuiling

Muizen poepen en plassen ook overal. Op een gegeven moment is de stank niet meer te harden en tref je op zolder en zelfs in andere ruimtes verse of droge keutels aan. De keutels aanraken met je blote handen is niet aan te raden, want je loopt zo een ziekte op. Schoonmaken doe je dus met handschoenen aan en - het liefst ook - met een mondkapje op, want je kunt ook opgedroogde deeltjes van keutels inademen en ziek worden.

Wat eten muizen op zolder?

Muizen op zolder eten soms dode insecten, als die daar liggen. Maar via openingen in muren of vloeren belanden muizen ook vaak in de keuken. Daar ligt immers nog het meeste én het lekkerste voedsel. Het resultaat: nog meer knaagschade en vervuiling, maar dan natuurlijk in de keuken.

Muizen voorkomen

Hoe doe je dat?

  1. Dicht zoveel mogelijk openingen in muren en vloeren.
  2. Houd je woning schoon. Afval en vuile oppervlakken trekken muizen aan!
  3. Ruim rommel op. Zo kunnen muizen zich niet verstoppen.
  4. Berg voedsel goed op in harde blikken of dozen.
  5. Muizen op zolder van een huurwoning? Verhuurders hebben de plicht om een muizen-vrije woning aan te bieden. Huurders hebben de plicht om de woning zo schoon mogelijk te houden.
muizen-weren-op-zolder
Dicht alle opening om de muizen buiten te houden!

Last van muizen op zolder?

Van ons krijg je alle hulp!

Is je woning nagenoeg onleefbaar geworden door dit probleem? Dan moet je geen moment meer twijfelen en vandaag nog contact opnemen met een muizenexpert uit je eigen regio. Dat gaat vrij snel als je ons belt of mailt. Je lokale bestrijder staat je vriendelijk te woord en doet er alles aan om je van de muizen op zolder te verlossen. Einde mouse-party!

085 - 029 8502

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
2530  beoordelingen
Professional illustratie

Plaats een aanvraag

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder