Muizen verjagen, hoe doe je dat?

Muizen wegjagen is een pittige klus, want deze beestjes vermenigvuldigen zich snel. De muizensporen in je woning liegen er echter niet om: iedere dag liggen er weer vieze keutels en kom je aangevreten voedsel en andere beschadigde spullen tegen. Ben je de wanhoop nabij en wil je al die nare muizen verjagen? Met wat praktische tips bereik je vast wat mooie resultaten. Succes!

Snel de muizen kwijt?

24/7 contact bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 8502
muizen-verjagen

Muizen zelf verjagen

9 tips waar je écht wat aan hebt

Muizen zelf verjagen kost wat moeite. Maar misschien is het dat wel waard. Al is het maar om de muizen op zijn minst op afstand te houden. Wat gebruik je en hoe pas je het toe? 

Sla deze tips op in je ‘Favorieten’ voor het succesvol verjagen van muizen.

 Diervriendelijke muizenvallen

Muizen vangen zonder doden hoeft niet moeilijk te zijn. Hier gebruik je een val voor met een deurtje. Loopt een muis in de val, dan raakt het beestje iets aan waardoor het deurtje dicht valt. Wat doe je met de vangst? Je laat het vrij. Maar dan op minstens een kilometer afstand van je eigen woning.

 Dodelijke muizenvallen

Je legt wat lokaas zoals kaas of spek in een klapval. De muis loopt op de val om bij het lekkers te komen en de val klapt op de muis. Alleen voor mensen met sterke magen is dit een geschikte methode.

 Gif inzetten tegen muizen

In bepaalde lokdoosjes zitten giftige korrels voor muizen. De muis wordt gelokt door de geur en eet van het gif. Hoe lang het duurt voor het gif werkt? Ongeveer een week. En hopelijk sterft de muis ergens waar je het niet kan ruiken.

tips-muizen-verjagen-muizenval
tips-muizen-verjagen-muis

 Geluid om muizen te verjagen

Online kun je elektronische apparaten kopen die muizen verjagen met geluid. De effectiviteit van deze methode is alleen nog niet wetenschappelijk bewezen. Hoe het werkt? Het apparaat zendt een ultrasoon geluid uit. De muizen horen dit en vluchten weg.

 Zet geur in om muizen weg te jagen

Muizen houden niet van de geur van munt of eucalyptus. Zet daarom wat muntplanten neer in kamers waar muizen komen. Eucalyptus kun je in olie-vorm verbranden in een speciale olie-houder. 

 Verjaag muizen met aluminiumfolie

Muizen kruipen door allerlei gaten en kieren. Wil je ze beletten om in bepaalde ruimtes te komen? Met propjes van aluminiumfolie dicht je openingen in muren of vloeren. Muizen bijten namelijk niet door aluminiumfolie.

 Muizen verjagen met uien

Muizen houden ook niet zo veel van uiengeur. Snijd daarom wat uien open en leg ze in bakjes of schaaltjes. Zet die in ruimtes waar veel muizen komen en blijf deze ruimtes controleren op muizen.

 Muizen wegjagen met peper

Peper om muizen weg te jagen? Het is het proberen waard. Strooi daarom zwarte peper op de grond in ruimtes waar je vaak muizen ziet lopen. Herhaal dit wel een paar keer per week, want de peper kan wegwaaien.

 Theezakjes gebruiken tegen muizen

Muizen schijnen ook niet dol te zijn te zijn op de geur van thee. Vul daarom wat kommetjes met gebruikte theezakjes en zet die neer in ruimtes waar muizen zitten. Houd er wel rekening mee dat de geur al snel verdwijnt, dus vervang de theezakjes regelmatig.

tips-muizen-verjagen-theezakje

De werkwijze van de muizenbestrijder

Onze doeltreffende werkwijze

Op deze manier ben je snel van je muizenplaag af!

Gelden er buiten andere regeltjes?

Muizen verjagen moet vaak ook buiten. De muizen lopen dan vooral door de tuin. Voor het wegjagen van muizen daar mag je buiten echter geen gif gebruiken. Anders vergiftig je misschien andere dieren. Die eten namelijk zelf van het gif of ze eten een vergiftigde muis op. Daarnaast zijn giftige middelen natuurlijk heel slecht voor het milieu. De beste methode om muizen buiten te verjagen? Je plaatst dan klemmen op de juiste plekken, maar daar is wel behoorlijk wat strategische kennis voor nodig!

Wat kun je doen als zelf muizen verjagen niet lukt?

Veel mensen merken dat huismiddeltjes tegen muizen niet heel snel voor resultaat zorgen. Of er wordt helemaal geen resultaat behaald. Zonde van de tijd en van het geld? Absoluut. Daarom is het beter om direct contact op te nemen met een professionele muizenbestrijder. Die heeft de juiste middelen én de strategische kennis om elke muis in je woning of bedrijf te verjagen. Je hoeft hem alleen maar te bellen of te mailen via Muizenkwijt.

lukt-zelf-verjagen-niet

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
2530  beoordelingen
Professional illustratie
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder