Wat te doen tegen muizen?

Wat te doen tegen muizen? Ze komen onaangekondigd logeren en jagen iedereen de stuipen op het lijf. Je vindt aangevreten etenswaren of voorwerpen en de beestjes laten zelfs meubels niet onaangetast. Een einde maken aan je ‘muizenissen’? Daar droom je van, maar het vereist wel actie. En anders bel je toch gewoon meteen met een ervaren en gedreven muizenbestrijder?

Snel de muizen kwijt?

24/7 contact bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Start met de beste tips tegen muizen!

Met de beste tips tegen muizen kun je meteen aan de slag. Muizen vertrekken namelijk niet als je ze het vriendelijk vraagt. In jouw woning of bedrijfspand is het immers lekker warm en ze vinden volop voedsel. Je denkt er dus over om zelf wat middelen in huis te halen om het aantal muizen flink terug te dringen, maar hoe effectief zijn die middelen eigenlijk?

 

Gif tegen muizen Muizenvallen Lijmplankjes

Met gif tegen muizen moet je erg voorzichtig omspringen. Ten eerste moet je weten waar je het gif precies plaatst. Ten tweede moet je (kleine) kinderen en huisdieren op afstand zien te houden. De volgende uitdaging? Muizen kunnen resistent worden tegen muizengif als ze er regelmatig van eten. De juiste dosering aanbrengen is echter veel lastiger dan gedacht!

Goed, je koopt een muizenval om muizen levend of dood te vangen. Vang je ze levend? Dan moet je ze ergens uitzetten, maar waar? En ga je dat voor ruim honderd muizen doen? Vang je de muizen om ze te doden, dan kan het aanzicht van een dode muis verre van prettig zijn. En waar plaats je die vallen precies? Als je er geen verstand van hebt, kun je wekenlang vallen plaatsen zonder resultaat te boeken.

Lijmplankjes zijn nog steeds te koop, maar ze zijn dieronvriendelijk. Blijft de muis op de lijm vastzitten, dan kan het zijn eigen poten in paniek gaan doorknagen. Natuurlijk heb je een hekel aan muizen, maar dit is niet de manier om van ze af te komen. Sterker nog: het gebruik van lijmplankjes is niet voor niets illegaal.

Waar kunnen muizen niet tegen?

5 extra tips

 1. Muizen kunnen niet tegen de geur van munt of eucalyptus. Plaats dus plantjes of brand wat olie met deze geuren.
 2. Verpak al je voedsel in harde blikken of dozen. Muizen bijten daar niet zo doorheen.
 3. Rondzwervend afval opruimen? Prima idee. Muizen komen dan lastiger aan eten.
 4. Muizen kunnen niet tegen licht? Eigenlijk wel. Maar jij ziet ze dan meteen en dat vinden ze niet leuk.
 5. Rommel opruimen in kelders, zolder of schuren? Muizen weten dan niet meer waar ze zich moeten verstoppen.

 

(muizen in de kelder)

De werkwijze van de muizenbestrijder

Onze doeltreffende werkwijze

Op deze manier ben je snel van je muizenplaag af!

Wat helpt tegen muizen?

Zo pakt de expert het aan!

Wat helpt nu écht tegen muizen? Een plaag kan namelijk heel erg uit de hand lopen en dat los je niet zomaar zelf op. Regel daarom een afspraak voor een inspectie, waarbij de expert de volgende zaken komt controleren:

 1. Hoe zijn de muizen binnengekomen?
 2. Waar zijn hun schuilplaatsen?
 3. Waar lopen de muizen vooral rond?
 4. Waar komen ze op af?
 5. Hoe ernstig is de hinder dus?
 6. Hoe zijn de muizen eigenlijk binnengekomen?

Als de bestrijder een goed beeld heeft van de muizenplaag in jouw woning of bedrijf, komt hij met een voorstel om de muizen effectief te bestrijden. Hier bestaan drie manieren voor:

 1. Hij pakt de muizen aan met een speciaal ontworpen gif (rodenticide).
 2. Hij zet op tactische plekken klemmen neer.
 3. Hij brengt wering aan zodat de muizen niet nog eens binnenkomen.

In veel gevallen worden deze drie methodes gecombineerd. Vooral het aanbrengen van wering is belangrijk, want je voorkomt er nieuwe plagen mee. Dat scheelt weer veel tijd, geld, angstmomenten én slapeloze nachten!

Wat doen tegen muizen?

Je telefoon pakken en bellen!

Wat te doen tegen muizen als ze overal rondrennen en je geen vat meer op ze krijgt? Vrijwel al onze klanten zijn het erover eens: muizenfamilies zijn niet weg te krijgen zonder de hulp van een professionele ongediertebestrijder. Ga daarom niet zelf weken ploeteren met allerlei op internet aangeboden middeltjes, maar bel of mail vandaag nog voor een afspraak met jouw plaatselijke expert. Wedden dat hij alle muizen wegkrijgt?

Neem contact op

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
2530  beoordelingen
Professional illustratie

Plaats een aanvraag

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder