Huismuizen bestrijden
readtime 2 Minuten

Gaan muizen vanzelf weg?

8 nov 2019 • Redactie

Gaan muizen vanzelf weg?

Gaan muizen vanzelf weg? Nee, want muizen willen voedsel, warmte en beschutting. Vinden ze dit allemaal in jouw woning of bedrijf en voelen ze zich daar niet bedreigd, dan is de kans zeer klein tot niet bestaand dat ze uit vrije wil vertrekken. Sterker nog: hun ‘mouse-warming party’ kan beginnen!

Hoe krijg ik de muizen dan wel weg?

Muizengif voor particulieren is op veel plekken verkrijgbaar, maar het is lang niet zo sterk als het gif dat de bestrijder gebruikt. Vaak bereik je er zelfs het tegenovergestelde mee: de muizen worden resistent voor het gif en planten zich nog even vrolijk voort. Natuurlijk vang je soms wel een paar muizen, maar tegen een bevolking van 100 exemplaren kun je met lokdoosjes of klemmetjes niet op. Zonde van het geld! Je kunt je dan ook beter bezighouden met de volgende maatregelen:

  1. Houd voedsel zo veel mogelijk buiten bereik.
  2. Sla afval op in gesloten containers. Laat dit afval ook tijdig afvoeren!
  3. Vieze keuken, woonkamer of slaapkamer? Poets grondig, anders komen er meer soorten ongedierte dan alleen muizen. 

Sommige mensen zweren bij ultrasoon geluid tegen muizen, maar daar zetten we vraagtekens bij. Dit soort apparaten kunnen namelijk ook de rust van je huisdieren verstoren en dan heb je er nog een probleem bij. Bovendien is nog steeds niet wetenschappelijk bewezen dat door deze apparaten de muizen ‘vanzelf’ zullen weggaan. 

Wie moet ik dan bellen om de muizen weg te krijgen?

Bij meerdere muizen in je woning of bedrijf moet je niet denken vanuit een paar klemmetjes of valletjes, maar vanuit een bredere strategie. Schakel je een ervaren ongediertebestrijder in, dan weet je zeker dát er een strategie zal worden bedacht om de muizen op een veilige en verantwoorde manier van je terrein af te krijgen. Verwacht dan ook het volgende als je hem belt of mailt voor een afspraak:

  1. Hij komt langs voor een (eerste) inspectie.
  2. Waar zitten de muizen? Is er wel sprake van muizen? Waar komen ze op af?
  3. Met voldoende antwoorden kan de expert een behandelplan inclusief kostenplaatje schetsen.
  4. Ga je akkoord met het behandelplan en de prijs van de professional? Dan wordt er zo snel mogelijk ingegrepen!
  5. De muizen worden met klemmen bestreden. Is dit niet voldoende, dan wordt er ook gif tegen ze ingezet.
  6. Zijn de muizen eindelijk weg? Hang de slingers maar op!

Blijven de muizen weg als de expert heeft ingegrepen?

Ja, want als het goed is, brengt hij ook wering aan om nieuwe muizenplagen buiten de deur te houden. Dit houdt in dat hij met allerlei materialen gaten, kieren en spleten in muren of vloeren dicht. Ventilatieopeningen worden voorzien van gaas en stootvoegen krijgen bijenbekjes, want ook door dit soort openingen kunnen muizen makkelijk in een pand geraken. Zitten er ook muizen verstopt in je tuin, dan wordt ook gekeken naar de kwaliteit van je schuttingen. 

Ik ben overtuigd. Hoe regel ik een afspraak?

Bellen of mailen zorgt in de meeste gevallen voor een afspraak op zeer korte termijn. Regel je het via ons, dan kom je in rechtstreeks in contact met een muizenbestrijder uit je eigen regio. Vanaf hier neemt hij het stokje over: de muizen maken geen schijn van kans en jij kunt binnenkort genieten van een schone, veilige en ongediertevrije omgeving. Licht je gezin, je personeel of je klanten maar vast in, want bij jou gaat er hard gewerkt worden!

Muizen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder