Huismuizen bestrijden
readtime 2 Minuten

Muizengeur verwijderen

19 sep 2020 • Redactie

Muizengeur verwijderen

Muizengeur verwijderen een onmogelijke opgave? Voor veel mensen wel, zeker als er sprake is van tientallen tot honderden muizen in een woning of bedrijf. Misschien stinken alle ruimtes naar muffe muizen of scherpe muizenurine en durf je de lucht daar zelfs niet meer in te ademen! Hoe je alle geuren verwijdert die door muizen zijn gemaakt?

Muizengeur verwijderen

Wat veroorzaakt de geur?

De muizengeur die je in je huis ruikt, kan afkomstig zijn van levende of dode muizen. Maar het kan ook om muizenurine gaan. Ruik je een muffe geur? Dan komt dit van levende muizen. Een dode muis? Dan ruik je een weeïge zoete geur, als rot vlees. Ruik je muizenurine, dan gaat het vaak om een scherpe, ammoniakachtige geur. 

Geur van spitsmuizen verwijderen

Spitsmuizen komen niet vaak in gebouwen voor, maar als dat gebeurt, laten ze vaak een heel nare stank achter. Meestal gaat het om een muskusachtige stof dat wordt uitgescheiden door mannetjes. Die hebben namelijk speciale geurklieren om hun territorium af te bakenen. Hoe je de geur van spitsmuizen verwijdert? Hier vind je een stappenplan.

Stappenplan 

Muizen urine en stank verwijderen

  1. Doe rubberen handschoenen aan.
  2. Zet een mondkapje op tegen opwaaiende resten.
  3. Veeg de resten op en werp die meteen in de vuilnisbak (buiten).
  4. Schoon de plek met een sopje.
  5. Droog de plek en behandel deze met een desinfectiemiddel.
  6. Ventileer de behandelde ruimte goed.
  7. Reinig de materialen waarmee je hebt schoongemaakt of gooi ze direct weg.

Muizen urine vlekken verwijderen

Voor het verwijderen van vlekken door muizen urine volg je hetzelfde stappenplan. Misschien dat je her en der wat extra hard moet poetsen, zeker als de urine in hout is gedrongen. Gaat het om muizen urine vlekken in beddengoed? Dan moet je het bed direct afnemen (met handschoenen aan) en het beddengoed op 60 graden wassen. Is de urine in een vloerkleed getrokken? Behandel het kleed dan met een stoomapparaat als de stof daar tegen kan.

Geur van dode muizen verwijderen

Wat doe je eigenlijk tegen de geur van dode muizen? Die muizen moet je ook zo snel mogelijk zien te verwijderen. Ook dan geldt: trek eerst handschoenen aan en doe ook een mondkapje op. Liggen de ‘lijkjes’ op een onbereikbare plek, bijvoorbeeld in een spouwmuur, dan kun je alleen maar afwachten tot de stank vanzelf voorbij gaat...

Muizen stank verwijderen te lastig?

Doe eerst iets aan al die muizen!

Als je niets doet aan de muizen in je woning of bedrijf, dan blijf je poetsen. Bel of mail dus zo snel mogelijk met een lokale bestrijder, want die weet hoe je muizen wegkrijgt. Of dat haast heeft? Jawel, want urine en uitwerpselen van muizen bevatten bacteriën of virussen. Dus wég met al die stinkende harige indringers in en rond je huis: jouw expert komt gegarandeerd met een blijvende oplossing.

Muizen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder