Huismuizen bestrijden
readtime 1 Minuten

Muizen verjagen met geluid, werkt dat?

23 dec 2020 • Redactie

Muizen verjagen met geluid, werkt dat?

Tegen muizen wordt soms ultrasoon geluid ingezet. In deze korte blog krijg je uitleg over de werking van ultrasone apparaten en je krijgt antwoord op de vraag of het verjagen van muizen met geluid ook écht werkt. We kunnen alvast verklappen dat ervaren bestrijders hieraan twijfelen, maar waarom?

Wat is geluid waar muizen niet tegen kunnen?

Een ultrasoon apparaat, speciaal ontworpen voor muizen, stoot een geluid af waar muizen niet tegen kunnen. Hoe dit precies klinkt, dat weten we niet. Mensen kunnen dit geluid namelijk niet horen. De gedachte achter deze methode? Als de muizen het geluid horen, vluchten ze weg. Maar de vraag is dan: waar vluchten ze naartoe? Komen ze in een andere ruimte of zelfs bij de buren terecht, dan is het probleem natuurlijk nog steeds niet opgelost.

Muizen verjagen met geluid

Is dit buiten de deur ook mogelijk?

Muizen zijn vrij schuwe dieren, maar hun gehoor werkt uitstekend. Loop je door de tuin, dan merken ze dat gauw genoeg en laten ze zich dus ook niet zien. Wat rammelen met potten, pannen of (bloem-)bakken houdt de muizen ook op afstand, al komen ze daarna wel weer terug als je er niet meer bent. Een ultrasoon apparaat in een stopcontact buiten steken? Je mag het proberen, als het kan, maar houd er rekening mee dat je zo ook het leven van andere dieren kunt verstoren. Vooraf even de gebruiksaanwijzing doornemen is hoe dan ook verstandig!

Muizen verjagen met ultrasone geluidsgolven

Werkt dit nu wel of niet?

Ultrasone geluidsgolven kunnen muizen verjagen, maar de inrichting van de omgeving speelt hierbij een heel belangrijke rol. In een gesloten ruimte reiken de geluidsgolven vaak niet verder dan de ruimte zelf. Dit betekent dat alleen de muizen in die ruimte het geluid kunnen horen. Maar... dan nog worden de geluidsgolven soms tegengehouden door voorwerpen of meubels, waardoor de muizen het geluid alsnog niet horen. 

Andere mogelijke problemen? Verwijder je het apparaat, dan komen de muizen binnen de kortste keren weer terug. En hoeveel apparaten moet je eigenlijk plaatsen als er in meerdere ruimtes muizen leven? Bedenk goed of je geld wilt investeren in een doe-het-zelf-oplossing, die mogelijk het probleem verplaatst of zelfs helemaal geen resultaat biedt.

Muizen effectiever verjagen? Schakel met een échte bestrijder

Muizen verjagen met geluid lijkt meer op een tijdelijke, dan op een blijvende oplossing. Liever dit laatste? Jouw lokale muizenbestrijder neemt je opdracht graag aan. Bel of mail hem voor een afspraak en hij belt zo snel mogelijk aan voor een inspectie. Reken op een verantwoorde en bewezen effectieve oplossing als hij jou een offerte overhandigt!

Muizen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder