Huismuizen bestrijden
readtime 1 Minuten

Helpt aluminiumfolie tegen muizen?

23 dec 2020 • Redactie

Helpt aluminiumfolie tegen muizen?

Aluminiumfolie tegen muizen gebruiken: dat klinkt als typische ‘oma-weet-raad’ tip, maar het werkt. De kunst is om de folie zo handig in te zetten dat er geen muizen in je woning of bedrijf terechtkomen. Hoe dat precies moet, vertellen we je in deze blog. En hoe belangrijk is het aanbrengen van wering tegen muizen eigenlijk? Superbelangrijk, zeggen al onze experts!

Hoe gebruik je aluminiumfolie tegen muizen?

  1. Zoek zoveel mogelijk gaten, kieren en spleten op in muren en vloeren.
  2. Dicht al deze openingen met propjes aluminium.
  3. Geen muis die zich een weg door aluminium bijt!

Maar de ventilatieopeningen dan?

Stootvoegen en ventilatieroosters moet je natuurlijk niet dichtmaken met aluminium. Anders kan je woning of bedrijfspand niet ventileren. Beter is om fijnmazig gaas voor deze openingen te plaatsen. Zo stroomt de lucht toch door en blijven de muizen buiten. 

Werkt aluminiumfolie tegen muizen écht?

Muizen knagen aan alles, maar wonderlijk genoeg bijten ze niet door aluminiumfolie. Denk echter niet dat je ook voedsel in aluminiumfolie kunt verpakken om het te beschermen tegen muizen. Voedsel bewaar je het best in goed afgesloten blikken of dozen, van hard plastic of metaal. Verder is de folie bedoeld om muizen in je woning of bedrijfspand te voorkomen. Zitten er al muizen binnen, dan ben je natuurlijk te laat.

Wering tegen muizen: hoe belangrijk is dit?

Het aanbrengen van wering tegen muizen is enorm belangrijk. Want muizen voorkomen is altijd beter dan een plaag ‘genezen’. Onze bestrijders beamen dit, want wering aanbrengen is - naast het plaatsen van klemmen - een standaard klus. Zo weten ze niet alleen wering te plaatsen in gebouwen, maar ook in tuinen. 

Lukt het niet om muizen buiten te houden? Bel ons!

Een professionele bestrijder weet hoe en waarmee je het beste gaten kunt dichten. En hij kent ook andere manieren om muizen uit een gebouw te weren. Mag hij je komen helpen? De zwakke plekken ziet hij namelijk zo! Of heb je al last van muizen en zoek je daar een blijvende oplossing voor? Bel of mail ons en je maakt snel contact met een expert die in jouw woonplaats werkzaam is. Een afspraak is zo geregeld.

Muizen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder