Soorten muizen
readtime 2 Minuten

Komen muizen in je bed?

23 dec 2020 • Redactie

Komen muizen in je bed?

Muizen komen meestal in je bed als je het niet zo nauw neemt met de hygiëne in je woning. Hoe dat zit? Dat komen we zo op terug. En kruipen of klimmen de muizen écht bij je tussen de lakens als je ligt te slapen? Alleen al bij het idee slaap je liever op de bank! Speciaal voor iedereen die (doods-)bang is voor muizen: wij hebben alle feiten over muizen in bed keurig netjes op een rijtje gezet.

Hoe komen muizen in je bed?

Muizen komen in je bed terecht als je daar etensresten laat liggen. Misschien hangt er in je slaapkamer wel een televisie en eet je tijdens je relaxte film-op-bed-avond wel een chipszak of chocoladereep bij. Maar dan nog… je moet het wel heel bont maken met de vervuiling in je bed om muizen ernaartoe te lokken. Je moet namelijk niet vergeten dat muizen banger zijn voor mensen, dan mensen voor muizen.

Lopen muizen over je heen als je slaapt?

Muizen lopen alleen over je heen als je in een ruimte slaapt waar ook al echt véél muizen zitten. Zo lig je misschien wel in een kelder, of op zolder. Zeker in krappe ruimtes kunnen de muizen geen kant op en moeten ze wel over je heen lopen om van A naar B te komen. Een geruststelling: als de muizen niet over je heen hoeven te trippelen, dan zullen ze dat ook echt niet doen.

Help, ik zie muizenkeutels in bed!

Muizenkeutels in bed zijn vaak het gevolg van: eten in bed. De muis ziet een stukje chocolade op je nachtkastje of bed liggen en gaat er rustig voor zitten om het op te schrokken. Een zacht bedje is natuurlijk heel comfortabel. Zo comfortabel dat de muis erop gaat poepen of plassen. Bijzonder smerig! Vandaar een paar tips om in ieder geval muizenuitwerpselen in je bed te voorkomen:

  1. Trek handschoenen aan.
  2. Veeg de keutels weg (gooi die onmiddellijk in de kliko buiten).
  3. Haal al het beddengoed af en was die op 60 graden.
  4. Is je matras vuil? Gebruik een stoomapparaat om het te reinigen.
  5. Na de schoonmaak was je je handen goed met zeep en je ontsmet ze.

Zijn muizen in de slaapkamer gevaarlijk?

Ooit gehoord van muizen die aan mensen knabbelen? Dit komt héél zelden voor, maar het is wel eens gebeurd. Hoe dat zit? Als je eet of drinkt, kunnen er restjes achterblijven op handen en gezicht. Muizen ruiken die restjes en ze zullen daarom misschien - mede uit nieuwsgierigheid - aan je gaan knabbelen. Hmmm, kaas-chips, chocolade of nootjes! Muizen houden van dezelfde snacks als mensen!

Muis onder het bed? Of muis in je bed?

Vraag ons om hulp!

Het is natuurlijk geen doen: muizen in je bed. Maar het is wel een teken dat er meer dan fikse muizenplaag in je woning heerst. Even wat valletjes zetten om dit op te lossen? daar vang je wel een paar muizen mee, maar geen complete familie. Bel of mail liever direct met een muizenbestrijder uit je eigen regio, want hij helpt het snelst van de muizen af. Slaap lekker, alvast!

Muizen verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder